fredag 4 juli 2008

Nyplockad sallad!

Är det inte härligt när man kan gå och plocka sin egen odlade sallad och lägga på frokustmackan. Just nu växer det otroligt bra i mina odlingsbänkar som min pappa så snäll har snickrat ihop åt mig. Sallad, rädisor, morötter, röda solrosor och kryddor som timjan, citronmeliss, persilja, dill och basilika har jag sått. tidigare hade vi ett gammalt växthus gjort av fönster men för något år sedan blåste det sönder när det var storm. Hel växthuset lyfte och landade några meter bort. Inte så kul.... glas överallt och trist för det vara verkligen fint även om det var i behov av lite uppfräschning. Men tanken är att vi ska köpa ett nytt och då ska det få stå bakom odlingsbänkarna på gruset.

Nu är det bara en vecka kvar tills semestern åh vad skönt det ska bli. Så i helgen blir det lite husvagnspyssel och sen ska vi sätt upp några tavlor som jag nyligen köpt. Besöka lite loppisar skulle jag gärna göra men vi får se vad tiden räcker till. Ha det gott alla semesterfirare och alla andra! Tingeling malin!

5 kommentarer:

 1. Sådana lådor vill jag också ha!! Passande storlek och säkert enkla att sköta... Och gott att plocka in lite eget odlat! Ha en fortsatt skön helg!

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt att gå ut i trädgårdslandet och hämta sin egenodlade ekologiska sallad. Och perfekt till salladen, man behöver inte oroa sig för att inte ha saker hemma:-)

  Ha en lördag

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 3. ÅÅ, visst ä de härligt när man kan odla lite eget... Såå fint att bara titta på oxå... Kram och ha de gottit

  SvaraRadera
 4. Hej! har inte hunnit vara inne här på ett tag:(, har varit sjuk och massor att göra.Ser att jag missat en del av dina inlägg. Rosorna du visade tidigare är helt underbara. Vilka fina odlingslådor, har pratat med maken om att få sådana lådor att odla i, dom är både fina och mer lättskötta än vanliga odlingsbäddar. det ser så gott och härligt ut med all sallad...mums...Hoppas att ni får en härlig semester med husvagnen. Själv jobbar jag ett tag till.
  Ha en fortsatt härlig helg
  Kram Annika

  SvaraRadera
 5. Lådorna är ju så snygga i rött. Är det pallkragar som du köpt?
  Ha en fin vecka
  kramar Malin

  SvaraRadera