måndag 7 april 2008

Baka!

Sen sist har jag även hunnit med att göra en av mina favorit sysselsättningar BAKA , det belv goda mandelskorpor som tar slut i skålen lika fort som jag bakat dem. Till jul gjorde jag med saffran i vilket också blev lyckat, min son hade gärna velat att det skulle vara saffran i dessa med, men det kändes inte helt rätt just nu när det är vår. De är väldigt lätta att baka och det blir många. Kul att ta med sig om man är bortbjuden!



Recept
Mandelskorpor ca 45 s

Ingredienser
100 g sötmandel
100 g smör
2 dl socker
2 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 °. Hacka mandeln grovt. Rör socker och fett poröst i en skål. tillsätt ett ägg i taget. Blanda ner mandeln och vetemjölet blandat med bakpulvret. Arbeta ihop till en deg. Dela degen i tre delar och rulla ut längder på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite med handen. Grädda i mitten av ugnen tills de är ljusbruna,15-20 minuter. Låt längderna svalna lite och skär dem medan de är varma i sneda bitar,ca 2cm tjocka. Vänd dem så att snittytan ligger uppåt på plåten och rosta skorporna i ugnen i 8-10 minuter. Vänd andra snittytan upp efter halva tiden.

Lätt och underbart gott!

2 kommentarer:

  1. Mmmmm...låter lätt o mumsiga....måste jag nog prova!

    Kram Annemari

    SvaraRadera
  2. Låter jätte gott, det ska jag prova vid tillfälle. Kram Tina

    SvaraRadera