söndag 1 november 2009

Kakburk!

Min svärmor kom idag med tre fulla lådor med bland annat dukar, kökshanddukar, linne servetter och lakan. Många fina örngott fanns det också de kommer att pryda köksoffan, ett är redan på plats (den större kudden på bilden). Tankarna snurrar igång vi får se vad jag ska göra med allt. Funderar på att sy julgardiner av några lakan.......har ni några idéer på vad man kan göra?

Mycket av det som finns i lådorna är handsytt, tänk vilket arbete man la ner på sådant förr. Allt är också manglat och fint sorterat i olika högar. Svärmor hade också med sig en gammal kakburk som jag fick ta hand om. Tack Tack säger jag för de fina sakerna jag ska förvalta dem väl. Fler bilder kommer!5 kommentarer:

 1. Hej Malin! Tack för att du berättade var stolarna kommer ifrån. Vilken gullig svärmor du har som gav dig en sådana fina present. Kram Åsa

  SvaraRadera
 2. Visst blir man glad över att få ta över en sådan skatt!
  Känner själv nästan vördnad inför att få ta över gamla ärvda textilier som något handfållat, broderat och sedan manglat och i vissa fall faktiskt krusat (!) band på örngott. Min mamma gjorde en väldigt vacker kudde av gamla broderade lakan och olika spetsar från flera sidor av vår släkt som doppresent till min dotter. Men själv har jag inte vågat röra något (syr som en kratta, men håller på att lära mig!). Känn efter ett tag på vad du vill göra, kanske faller det på plats efter en stund.

  Kram
  Cathrin

  SvaraRadera
 3. Oj vilka fina skatter du fått! Mysig kakburk och jättefina örngott.
  Kram Mia

  SvaraRadera
 4. Hej Malin!
  Vad roligt att få så fina saker bara så där...
  Förstår att du blev glad!
  Kram Agnetha

  SvaraRadera
 5. Hej Malin!
  Åh vilken snäll svärmor du har som kom med sådan skatter!

  Kakburken är jättecharmig:)

  Ha en fin vecka!

  kram Jenny

  SvaraRadera